Catalina este o adolescenta frumoasa si talentata. În urma cu doua luni, insa, a aflat ca are o malformatie pe creier. Viata ei depinde de o operatie în Germania, dar Catalina lupta si e hotarata sa invinga

“Buna ziua,ma numesc Andreea Catalina Matei,am 19 ani,sunt studenta si am o problema de sanatate.Am fost diagnosticata cu malformatie arterio venoasa cerebrala parieto occipitala dreapta profunda.Totul s-a descoperit in momentul in care am inceput sa nu mai vad cu jumatate din ochiul stang si ,in urma unei investigatii numita angio RMN ,s-a descoperit ca o dilatatie saculara din malformatie s-a rupt si s-a format un hematom care apasa pe cortexul occipital,motiv pentru care nu mai vedeam(in creier,caile se incruciseaza).
Datorita faptului ca malformatia este mare,intinsa pe doua zone ale cortexului,este profunda,se alimenteaza din amandoua sistemele de irigatie ale creierului si are si dilatatii saculare ,riscul de interventie este foarte mare(s-ar putea sa orbesc).Secventa de lucru ar fi :embolizari succesive,apoi gamma knife ,apoi interventie chirurgicala deschisa.Experienta de tip embolizare in Romania este la inceput si,consultand cativa neuroradiologi si neurochirurgi,am fost sfatuita sa incerc sa fac aceste interventii in alta tara(Franta,Ungaria,Germania,Italia) deoarece exista riscul orbirii printr-un accident vascular intins in cazul nereusitei.Din nefericire,nu am posibilitatea materiala sa fac aceasta.
Daca ar putea exista o modalitate in care m-ati putea ajuta ,v-as fi recunoscatoare.
Sunt la inceput de drum si imi doresc mult sa imi pot duce pana la capat drumul pe Pamant.
Va multumesc din suflet ca v-ati facut timp sa cititi pana la capat.”
Catalina
…
De 4 ani de zile se plange de dureri de cap pe partea dreapta care apar doar la menstruatie la inceput, cam la 6 luni, iar in ultima perioada (cam de 4 luni) in fiecare luna s-a plans textual de “vedere in ceata”.
Practic Catalina Andreea sufera de o malformatie arterovenoasa foarte grava, care presupune un abord extrem de complicat. Medicii din Romania sugereaza embolizari succesive ale venelor si arterlor afecate, Gamma-Knife si eventual interventie chirurgicala, dar pe aceasta din urma o considera extrem de periculoasa.
Vesnica poveste… In Romania se pot face embolizari, insa riscurile sunt de 10 ori mai mari decat la operatiile chirurgicale, datorita stadiului de pionierat a acestui tip de interventie in Romania. Din acest motiv nu incape vorba ca statul sa o ajute pe Catalina.
Mi-a spus cu o sinceritate care m-a facut sa lacrimez ca ea vrea sa traiasca si sa se faca bine si sa o ajut. Este sefa de grupa la Facultatea de Management. S-a interesat imediat cat ar tine-o departe de scoala o interventie si s-a aratat dezamagita ca aproximativ doua luni de zile va trebui sa intrerupa orice contact cu scoala.
Este o fata frumoasa ai carei ochi expresivi nu au cum sa nu te impresioneze. Gasiti mai jos raspunsul clinicii de la Hanovra si costurile estimative necesare vindecarii ei. Haideti sa o ajutam, de la inima la inima! Catalina si-a deschis doua conturi la Piraeus Bank. Maine isi va mai deschide inca doua la o banca cu mai multe sucursale la indemnul meu. Eu am contribuit deja.
Daca stiti firme care vor sa doneze, ele isi pot deduce contributia din impozitul datorat statului. Decat sa-i dam la stat si sa nu ne foloseasca niciodata mai bine sa-i donam unui suflet care chiar are nevoie de acest ajutor.
——————————————————————
CONTURI
BANCA: BRD
SUCURSALA: TRIUMF
TITULAR: CATALINA ANDREEA MATEI
LEI: RO 12BRDE445SV30765404450
EURO: RO 51BRDE445SV30765594450
NUMAR DE TELEFON: 0724.762.642
Mai multe detalii gasiti aici:
Povestea Catalinei